Ma - Do: 8:00 - 17:00

Vr: 8:00 - 16:00 / Zat: 8:00 - 12:30

Handelsweg 10

Andijk, 1619BJ

+31 (0)228 592887

Bel ons gerust!

‘Als het in Andijk niet kan, kan het over de hele wereld niet!'

Onze historie

De grondlegger van het Mechanisatiebedrijf aan de Handelsweg nummer 10 is, zoals de naam al aangeeft, Nanne Kooiman. ‘Ruim veertig jaar begon ik met twee handen en een stevige werklust en dacht: “Als het in Andijk niet kan, kan het over de hele wereld niet.’’ Ik huurde een schuur en ben begonnen. Er was markt voor wat ik deed.’ Hij kreeg gelijk. Het bouwbedrijf waar Kooiman materialen haalde voor de inrichting van zijn pand, had ‘een trekkertje en die deed het niet meer.’ Het was de allereerste klus voor de geboren en getogen Andijker. ‘Bij de opening kwam er een tuinder voor wie ik de verlichting moest maken. Ik heb vanaf dag één nooit zonder werk gezeten.’

Na de technische school ging Kooiman het bedrijfsleven in en studeerde later Bedrijfsvoering en Bedrijfsbeheer. Technisch inzicht en passie voor het vak waren de drijfveren. Het werk groeide gestaag en daarmee het bedrijf, dat inmiddels al decennialang werkt voor tevreden en trouwe klanten. ‘Wij hebben ons niet breed gespecialiseerd, maar smal en diep. Dat, in combinatie met een goede service, is de kracht van onze onderneming.

Anno nu

Mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman floreert onverminderd door. Ondertussen schoof ook de tweede generatie aan. Zoon Wim: ’Wij zijn gespecialiseerd in de vollegrondgroentesector, dus het planten van groenten en alles wat daarbij hoort zoals grondbewerking, bemestingssystemen enzovoorts. Wij importeren en verhandelen niet enkel het standaardproduct, maar construeren op basis van halffabricaten ook zelf machines op maat. Van component tot eindproduct. Wij ontwerpen en bouwen zelf de frames. De wens van de klant staat altijd voorop.’ 

Het maatwerkconcept van Kooiman werkt. Dat mag ook blijken uit de grootte van de onderneming. Het huidige pand beslaat 2400 m2 op een kaveloppervlakte van 6300 m2. Wim: ‘Zo hebben wij met ons team van medewerkers voldoende ruimte voor onze activiteiten.

Video afspelen

Onze missie

placeholder.png
Mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman zet zich maximaal in om het werk op het land makkelijker en efficiënter te maken. Dat betekent met klanten meedenken in oplossingen zodat gewenste aanpassingen aan machines efficiënt en effectief werken.

Onze visie

placeholder.png
Als bedrijf hebben wij onze klanten hoog staan. Klanttevredenheid bereiken wij door goed te luisteren, door snel en adequaat te schakelen en door het leveren van een constante kwaliteit. Actuele kennis van de sector en innovatie zijn daarbij belangrijk: slimmer, duurzamer en efficiënter.

Onze ambitie

placeholder.png

Wij willen klanten blijven verbazen door slimme oplossingen te bieden en zo hun verwachtingen overtreffen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?